Omgeving

De rust en ruimte van het Friese merengebied maken de omgeving ideaal om te recreëren.
Omgeving Langweer

Door haar centrale ligging is Langweer een ideale uitvalsbasis voor waterrecreatie. Bij iedere windrichting is gemakkelijk een passende zeilroute uit te zoeken. De vele vaarten en sloten bieden vele vaarmogelijkheden voor sloeptochten en zelfs voor kanoliefhebbers. Sneek, Heeg, Lemmer, Sloten en andere bekende watersportplaatsen zijn prima te bereiken per boot.

Maar niet alleen op het water is van alles te beleven ook de omgeving van Langweer biedt u verschillende mogelijkheden om er een heerlijk dagje op uit te trekken. Fietsen langs de waterkant over de mooie aangelegde fietspaden. Diverse fietsroutes, zoals de Pontjesroute, zijn bij het VVV-kantoor verkrijgbaar. U kunt u gaan wandelen in de bossen. Nabij Langweer bevindt zich een prachtige 18-holes golfbaan (Burggolf).

Langweer ligt zeer centraal in het Friese Merengebied. Een regio met vele kleine, sfeervolle dorpjes en stadjes. Een gebied dat zich uitstekend leent voor ballonvaren. Ultiem genieten van de stilte en het unieke uitzicht over de meren en dorpen. Daarnaast heeft Friesland een keur aan interessante musea op het gebied van cultuur, historie en sport. Een tocht langs de Friese elf steden, elke stad heeft zijn eigen historie en eigenaardigheden, is een fantastische belevenis.

Voor bijzondere activiteiten voor kinderen kunt u terecht bij Ballorig (Heerenveen), Speelbos (Joure), Aeolus (Sexbierum) of fratsen uithalen in het Kameleondorp Terhorne. Zowel in de winters als enkele weken in de zomer kunt u gaan schaatsen in dé schaatstempel van Nederland, Thialf te Heerenveen.

Zoals u merkt heeft de omgeving van Langweer u veel te bieden. Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. In de receptie van Recreatiepark Leyenspolder is een informatierek aanwezig met folders over activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving en overige interessante plaatsen in Friesland. Onze medewerkers helpen u graag. Bovendien is in het dorp is een VVV-agentschap aanwezig.

U kunt op de buttons hiernaast klikken voor meer informatie over Langweer, Joure en Sneek.

Contact opnemen?
Bekijk hier de mogelijkheden