Langweer

Langweer is bekend vanwege de vele watersportmogelijkheden en zijn historische centrum. Door de goede ligging, direct aan de Langweerder Wielen en dichtbij het centrum van Langweer, heeft Recreatiepark Leyenspolder zowel jong als ouder publiek veel te bieden.

Recreatiepark Leyenspolder ligt op loopafstand van Langweer, een sfeervol en pittoresk dorpje aan één van de mooiste meren van Friesland. Het kleine maar gezellige centrum beschikt ook over vele oude en prachtige gebouwen. De eeuwenoude lindebomen geven de hoofdstraat een schilderachtig aanzien. In het dorp zijn nog vele oude en karakteristieke gebouwen en woningen. Heerlijk om doorheen te slenteren. Bovendien beschikt Langweer over alle voorzieningen die u als toerist maar te wensen heeft. In het centrum vindt u naast een verse bakker en een slager ook kledingwinkels en andere leuke winkeltjes. Daarnaast is er een verscheidenheid aan restaurants, een snackbar en gezellige terrasjes. 

Het gehele jaar door worden er diverse activiteiten georganiseerd.

Door de ligging aan de Langweerder Wielen is Langweer een perfecte uitvalsbasis voor waterrecreatie, zeilen met een valk of varen met een Langweerder Sloep. Vlakbij het recreatiepark bevinden zich een (kindvriendelijk) strandje om een dagje lekker te luieren en een surfoever. Uiteraard kunt u ook gaan vissen. Voor meer informatie over het huren van een boot klikt u op Boothuur. Bij de receptie kunnen ze u informeren over mooie vaarroutes.

Joure

In Joure is zoveel te zien en te doen dat u er gemakkelijk een hele dag voor uit kunt trekken. Combineer bijvoorbeeld een ochtendje winkelen met een bezoek aan Museum Joure dat gevestigd is in een prachtig industrieel complex uit het eind van de negentiende eeuw. Ook het in 2008 geopende, unieke Puzzelmuseum is een bezoekje meer dan waard. Of doe het Jouster Kuierke, een cultuurhistorische wandeling door het dorp, onder leiding van een gids. Kunstliefhebbers hebben de keus uit maar liefst vier galerieën.

Een paar keer per jaar, tijdens een aantal grote, spectaculaire evenementen, is het in het dorp extra gezellig: de Boerenbruiloft, de Ballonfeesten (beide eind juli) en de Jouster Merke (eind september). Vooral in de zomermaanden worden ook nog tal van andere, kleinere activiteiten georganiseerd. Wilt u zelf een zeer bijzondere activiteit doen, dan bevelen wij een cursus Fierljeppen bij de plaatselijke fierljepvereniging van harte aan.

Sneek

Sneek is de stad voor een heerlijk dagje winkelen. Het grote centrum biedt vele verschillende winkels.

Het ontbreekt Sneek niet aan zijn historische gebouwen. Zo is een bezoekje aan de beroemde Waterpoort zeker de moeite waard. Ook de grachtengordel van Sneek is nog bijna helemaal intact. Zo tonen het Grootzand en het Kleinzand hoe de kleine vrachtschepen vanaf de Houkesloot en de Geeuw (via de Waterpoort) tot in het hart van Sneek konden komen om daar gelost of geladen te worden. Hoge herenhuizen met monumentale gevels en pakhuizen herinneren hier nog aan.

Sneek staat onder andere bekend om de Sneekweek. Dit is een zeilevenement welkde 1 keer per jaar gehouden wordt in week 32. Een hele week lang worden er zeilwedstrijden gehouden met verschillende soorten zeilboten. Bovendien is het dan altijd erg gezellig in de stad en op het Sneker Starteiland.